Montage instructie

Voor het zo eenvoudig mogelijk plaatsen van de Prolock Sigma damwanden kunt u gebruik maken van een zgn. palenrammer met dieselcompressor. Het benodigde hulpstuk kan door Oeverbescherming.nl meegeleverd worden, hiervoor dient € 100,- excl. BTW borg betaald te worden. Wanneer u het hulpstuk na afronding van uw werkzaamheden in goede staat retourneert ontvangt u uw borg retour. Aan het retourneren van het hulpstuk zijn geen kosten verbonden.

palenrammer

Bepaal de plaats waar de damwanden moeten komen en gebruik een aanslag (balk) om tegen te werken. Verwijder de graslaag en wortels op de plaats waar de damwanden komen. Plaats het eerste scherm zorgvuldig tegen de aanslag en tril deze in de grond met behulp van de palenrammer en het hulpstuk. Let op dat de damwanden waterpas worden geplaatst.

Koppel de damwanden telkens aan het mannetjesprofiel, de donkerbruine kleur is zichtzijde. Plaats in de kokers de onbehandelde houten palen, deze dienen ongepunt te zijn. Indien noodzakelijk plaats de verankering.

Werk de bovenzijde af met de kunststof afwerking. Gebruik hiervoor thermisch verzinkte slotbouten M10 x 160 mm, twee slotbouten per meter. of Werk de bovenzijde af met een houten dekplank.

w250h250_multilock met houtdeksloof nieuw 4

Gebruik rvs bouten M8 x 220 mm en rvs houtdraadbouten M6 x 60 mm

Voor meer advies en/of informatie kunt u contact opnemen met tel: 0523-654011 of  info@oeverbescherming.nl 

w250h250_montage1

Werk tegen een aanslag

w250h250_montage2

Palenrammer met hulpstuk

w250h250_IMG_0917

Donkerbruine kleur is zichtzijde